Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Συνδυασμός αντιοξειδωτικών είναι ικανός να ελέγξει τις φλεγμονές και να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες



Μια κλινική μελέτη από το περιοδικό Journal of Clinical and Experimental Cardiology, επιβεβαιώνει πλέον την αποτελεσματικότητα συνέργειας μικροθρεπτικών στην αντιμετώπιση καρδιοπαθειών. Πρόκειται για έναν επαναστατικό τρόπο σκέψης που πρώτη φορά εισήγαγαν στο επιστημονικό προσκήνιο οι διακεκριμένοι ερευνητές του ιδρύματος Dr. Rath Health Foundation, Dr. Rath και Dr. Niedzwiecki.

Κλινική μελέτη αποδεικνύει πως συμπληρώματα Βιταμίνης Ε, συγκεκριμένα τοκοτριενόλης, σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και νιασίνη, είναι ικανά να βελτιώσουν δείκτες φλεγμονής και να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες στους ηλικιωμένους. 

Μελέτες οι οποίες έχουν πρόσφατα δημοσιευτεί στο περιοδικό Journal of Clinical and Experimental Cardiology, αποδεικνύουν τις ευεργετικές δράσεις ενός συμπληρώματος διατροφής που συνδυάζει τη ρεσβερατρόλη, το πτεροστιλβένιο, τη νιασίνη, την κουερσετίνη, και τη δέλτα-τοκοτριενόλη (Βιταμίνη Ε). Η λήψη του συγκεκριμένου συνδυασμού μικροθρεπτικών ουσιών για έξι βδομάδες, έχει συσχετιστεί με την μείωση δεικτών φλεγμονής, όπως η πρωτεΐνη C-reactive (CRP) αλλά και με την σημαντική μείωση της LDL χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Σύμφωνα με μελέτες του Asaf Qureshi, από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, στο Κάνσας, ο συγκεκριμένος συνδυασμός μικροθρεπτικών ουσιών έχει βρεθεί ότι  επιδρά στη μείωση των επιπέδων της γάμμα-γλουταμινικής τρανσφεράσης (gamma-GT), ενός  παράγοντα που συσχετίζεται  με το έμφραγμα του μυοκαρδίου και την μοιραία στεφανιαία νόσο. 

Οι ερευνητές επιβεβαιώνουν πλέον πως «η μακροχρόνια λήψη των συγκεκριμένων μικροθρεπτικών ουσιών, είναι ικανή να παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα».

Τα πιο πάνω συμπεράσματα έχουν εξαχθεί  μετά από διπλή τυφλή μελέτη στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε 2 ομάδες, όπου στην μια δόθηκε το συμπλήρωμα διατροφής ενώ στην άλλη, ένα εικονικό φάρμακο. 

Στην ομάδα όπου χορηγήθηκε το συμπλήρωμα διατροφής, τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ), και των δεικτών φλεγμονής, όπως επίσης και μειωμένα επίπεδα λιπιδίων και αρτηριακής πίεσης.

Σχολιάζοντας την αποτελεσματικότητα των συστατικών του συμπληρώματος διατροφής, οι ερευνητές σημείωσαν πως η νιασίνη είναι γνωστή για την δράση της ως  παράγοντας μείωσης της χοληστερίνης. Η κουερσετίνη και η ρεσβερατρόλη δε, ως αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, έχουν την ικανότητα να εξαλείφουν  την δράση που έχουν οι φλεγμονώδεις κυτοκίνεςτων φλεγμονόδων κυτταροκίνων, ενώ ταυτόχρονα η ρεσβερατρόλη, έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης μέσω του χολικού οξέος.

Με την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών μέσω της αποτελεσματικής συνέργειας μικροθρεπτικών ουσιών, ασχολούνται εδώ και χρόνια οι διακεκριμένοι ερευνητές του ιδρύματος Dr. Rath Health Foundation, Dr.  Mathhias Rath και Dr. Alexandra Niedzwiecki. Συγκεκριμένα, μπορείτε να διαβάσετε μια λίστα από 11 κυτταρικές θρεπτικές ουσίες, τις οποίες συστήνει ο ίδιος ο Δρ Rath, για την βελτιστοποίηση της καρδιαγγειακής μας υγείας.

Το ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρος Rath για τις κυτταρικές θρεπτικές ουσίες και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ξεκίνησε από τα ακαδημαϊκά του  χρόνια, όταν ανακάλυψε την σχέση μεταξύ της λιποπρωτεΐνης α και της βιταμίνης C. Οι πρώτες του κιόλας μελέτες, καταδείκνυαν πως η λιποπρωτεΐνη, δεν είναι παρά ένας παράγοντας κινδύνου που παράγεται από το σώμα μας σε περιπτώσεις έλλειψης Βιταμίνης C. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον γύρω από τις κυτταρικές θρεπτικές ουσίες, κορυφώθηκε το 1990 μετά από πρόταση για συνεργασία του με έναν από τους κορυφαίους ερευνητές της εποχής, στον τομέα των βιταμινών, τον, δύο φορές βραβευμένο με Νόμπελ, Dr. Linus Pauling. 

     Μάλιστα, το 2002, ο Dr. Rath σε ομιλία του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford, έφερε τους φοιτητές και καθηγητές της Σχολής, αντιμέτωπους με τρία ερωτήματα τα οποία δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν: 
             - Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν καρδιακό και όχι ρινικό έμφραγμα;
      - Γιατί εμφανίζουμε αθηροσκλήρωση στις αρτηρίες αλλά όχι στις φλέβες; 
      - Γιατί τα ζώα δεν εμφανίζουν καρδιακό έμφραγμα; 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, όπως και όλη η έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι στιγμής από την ερευνητική ομάδα του Dr. Rath Research Institute στο τομέα των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συνοψίζονται με απλό και κατανοητό τρόπο στο βιβλίο: Γιατί τα Ζώα δεν παθαίνουν καρδιακά εμφράγματα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο. 

Μάλιστα, η ομάδα του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Dr. Rath Health Foundation, εισήγαγε πρόσφατα το πρώτο διαδραστικό πρόγραμμα υγείας, BodyXQ.  Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, μπορεί κανείς παίζοντας να δει, πώς τα χαμηλά επίπεδα κυτταρικών θρεπτικών ουσιών προκαλούν καρδιαγγειακά νοσήματα και έχει τη δυνατότητα  να αντιστρέψει καταστάσεις όπως Αρτηριοσκλήρυνση, Υψηλή πίεση, Αρρυθμίες και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα, χορηγώντας στοχευμένες συνέργειες μικροθρεπτικών ουσιών. Την εφαρμογή μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στις ταμπλέτες και τα κινητά σας κάνοντας κλικ εδώ.


Πηγές:

  1. Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Dr. RathHealth Foundation 
  2. NutraIngredients-US 
  3. Ολόκληρο το επιστημονικό άρθρο μπορείτε να βρείτε στο: Journal of Clinical and Experimental Cardiology
    A.A. Qureshi, D.A. Khan, W. Mahjabeen, C. J. Papasian, N. Qureshi, 2013, Volume 4, Pages 238, “Nutritional Supplement-5 with a combination of proteasome inhibitors (resveratrol, quecetin, delta-tocotrienol) modulate age-associated biomarkers and cardiovasvular lipid parameters in human subjects”
  4.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis