Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Φυσικές ουσίες για την αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου - Μέρος ΙΙ

Ως συνέχεια του προηγούμενου άρθρου σχετικά με τις απαραίτητες μικροθρεπτικές ουσίες για τον φυσικό έλεγχο αλλά και πρόληψη του καρκίνου, εδώ παραθέτονται ακόμα τέσσερις ουσίες μαζί με τις βιολογικές τους λειτουργίες. 
Η ολοκληρωμένη λίστα μικροθρεπτικών συστατικών για την αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελείται από δώδεκα συνολικά μικροθρεπτικές ουσίες και θα ολοκληρωθεί με την επόμενη ανάρτηση, για αυτό μείνετε συντονισμένοι!


Αργινίνη:
Είναι ένα ‘απαραίτητο’ αμινοξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, συγκεκριμένα σε περιόδους ανάπτυξης και αποκατάστασης μετά από τραυματισμό. Ενεργοποιεί διάφορα ανοσοποιητικά κύτταρα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα κατά του καρκίνου και είναι επίσης ικανή να επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων. Επιπλέον, η αργινίνη, είναι πηγή νιτρικού οξειδίου (ΝΟ), το οποίο είναι γνωστό ότι διεγείρει τον φυσικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων (απόπτωση).
 

Ν-ακετυλοκυστεΐνη (NAC):
Είναι παράγωγο του θειώδους αμινοξέους, κυστεΐνη. Η NAC είναι φυσικός αναστολέας των ενζύμων αποδόμησης κολλαγόνου, τα οποία φαίνονται στο διόραμα – και το μικρό ένθετο – ως μικρά κόκκινα ‘πακμαν’. Με την αναστολή αυτών των ενζύμων, η NAC βοηθά στην αναστολή της διάδοσης των καρκινικών κυττάρων. 
  

Σελήνιο:
Είναι ένα ιχνοστοιχείο και βασικό συστατικό πολλών ενζύμων, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες οι οποίες είναι σημαντικές στην προστασία των κυττάρων από ζημιές, υποστηρίζοντας την βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Σελήνιο είναι ικανό να παρέμβει στην έκκριση ενζύμων αποδόμησης κολλαγόνου, και κατά συνέπεια να εμποδίσει την διάδοση των καρκινικών κυττάρων.  Μια άλλη λειτουργία του Σεληνίου συμπεριλαμβάνει την καταστολή ανάπτυξης αιμοφόρων αγγείων που έχουν ως σκοπό να θρέψουν τους όγκους (αγγειογένεση).


Χαλκός και Μαγγάνιο:
Είναι απαραίτητα μέταλλα που συμμετέχουν στον βέλτιστο σχηματισμό του συνδετικού ιστού.

Ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου, βάσει των μελετών του ερευνητικού κέντρου Dr. Rath Health Institute, μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ το οποίο είναι διαθέσιμο τώρα και στα ελληνικά και μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν μέσω του διαδικτύου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Πηγή:
http://www4.dr-rath-foundation.org/ziele-en/

ShareThis