Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κυτταρική Ιατρική και Καρκίνος

Ερευνητικό Κέντρο Dr. Rath Research Institute, Καλιφόρνια, Η.Π.Α

Οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο!

Δώδεκα εκατομμύρια νέες διαγνώσεις καρκίνου γίνονται παγκόσμια κάθε χρόνο! Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων κατά 30% μέχρι το 2020!


Συχνά λέω ότι, αυτοί που -ύστερα από πολλά χρόνια, θα ανασκοπούν την πορεία της υγείας της ανθρωπότητας και θα μελετούν τον εικοστό αιώνα, θα τον περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα και θα τον θεωρούν σαν τον μεσαίωνα της ιατρικής. Είναι πράγματι ένας αιώνας κατά τον οποίο το ποσοστό θανάτων από καρκίνο αυξήθηκε από το 3% στο 20%! Πολλοί άλλοι δείκτες του επιπέδου υγείας (όπως οι θάνατοι από καρδιοπάθειες, ο διαβήτης κλπ) έχουν επιβαρυνθεί δραματικά.

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο εικοστός αιώνας ήταν ο αιώνας της μεταμόσχευσης οργάνων, των αξονικών και μαγνητικών τομογράφων και μιας μεγάλης σειράς άλλων σημαντικών επιτευγμάτων στον τομέα της ιατρικής. Εν μέρει θα ήταν δικαιολογημένη μια τέτοια σκέψη. Όμως, όλες αυτές οι κατακτήσεις της ιατρικής, έχουν να κάνουν τις περισσότερες φορές με το διαγνωστικό τομέα και όχι το θεραπευτικό. Με μια αξονική τομογραφία ανακαλύπτουμε έναν καρκινικό όγκο στους πνεύμονες, αλλά είναι μικρή μειοψηφία οι περιπτώσεις, που μπορούμε να τον θεραπεύσουμε με τα μέσα της συμβατικής ιατρικής (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες και εγχείρηση).
Dr. Matthias Rath

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει σήμερα, όσον αφορά τη θεραπευτική του καρκίνου, είναι η προσπάθεια εξόντωσης των καρκινικών κυττάρων με τα κυτταροτοξικά χημειοθεραπευτικά φάρμακα – με τις βαριές παρενέργειες – και με την ακτινοβολία. Παραγνωρίζονται, προς το παρόν, οι δυνατότητες θεραπείας του καρκίνου, που προσφέρουν οι επιστημονικά τεκμηριωμένες φυσικές θεραπείες. Μια τέτοια δυνατότητα επιστημονικά τεκμηριωμένης φυσικής θεραπείας του καρκίνου, προσφέρει η Κυτταρική Ιατρική. Στην Κυτταρική Ιατρική η προσπάθεια είναι να θεραπεύσουμε το κύτταρο. Εάν κάθε κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού αποτοξινωθεί και τροφοδοτηθεί με τα απαραίτητα δομικά υλικά για τη σωστή του λειτουργία, τότε ολόκληρος ο οργανισμός θεραπεύεται.
Η Κυτταρική Ιατρική αξιοποιεί τις επιστημονικές ανακαλύψεις του – τιμημένου με Νόμπελ – διεθνούς φήμης επιστήμονα, Linus Pauling (+1994) και του συνεργάτη - και συνεχιστή του έργου του - Γερμανού γιατρού καρδιολόγου, Matthias Rath. O Linus Pauling, τιμήθηκε με το Νόμπελ, για τις μελέτες του, που αφορούσαν τη δράση των βιταμινών στον υγιή κυτταρικό μεταβολισμό. Ο Δρ Matthias Rath προχώρησε πολλά βήματα πιο μπροστά και μελέτησε με τους συνεργάτες του (Δρ Βιοχημείας Aleksandra Niedzwiecki και άλλοι), την επίδραση συγκεκριμένων συνδυασμών βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και φυτοθρεπτικών, πάνω στον υγιή κυτταρικό μεταβολισμό. Βασικό στοιχείο στις όλες έρευνες του Δρος Rath είναι η έννοια της Συνέργειας. Στον ανθρώπινο οργανισμό οι διάφορες μικροθρεπτικές ουσίες δουλεύουν πάντα σε συνδυασμούς – συνέργεια – και όχι μεμονωμένα.
Σε διάφορες φάσεις της ζωής μας αναπτύσσονται στον οργανισμό μας καρκινικά κύτταρα, τα οποία ο οργανισμός καταφέρνει να εξουδετερώνει με τους άρτιους αμυντικούς του μηχανισμούς (ανοσοποιητικό σύστημα). Όταν ο οργανισμός τοξινωθεί πέρα από κάποια όρια, με σωματικές ή ψυχικές τοξίνες, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν επαρκεί και δημιουργείται η δυνατότητα ανάπτυξης καρκινικών όγκων. Τα καρκινικά κύτταρα είναι, στην ουσία, κύτταρα που έχουν υποστεί μετάλλαξη του DNA τους και, αφ’ ενός μεν, πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και, αφ’ ετέρου, γίνονται αθάνατα – σταματά δηλαδή η διαδικασία της απόπτωσης, του φυσιολογικού δηλαδή θανάτου των κυττάρων. Πολλαπλασιαζόμενα τα καρκινικά κύτταρα απαιτούν χώρο. Επειδή δεν υπάρχουν κενά στον οργανισμό, τα παθολογικά αυτά κύτταρα, προκειμένου να κατακτήσουν το χώρο γύρω τους, παράγουν κολλαγενάσες, οι οποίες είναι ένζυμα που καταστρέφουν το συνδετικό ιστό. Με την καταστροφή του συνδετικού ιστού ο όγκος μεγαλώνει και με τον ίδιο μηχανισμό δίνει μεταστάσεις, δια μέσου των αιμοφόρων αγγείων.
Ο Δρ Rath και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι το αμινοξύ λυσίνη, μαζί με τη βιταμίνη C, και τις πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι, εμποδίζουν τη δράση των κολλαγενασών και επομένως αναστρέφουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και τις μεταστάσεις. Επιπλέον μέσα από πολύχρονες μελέτες έχουν επακριβώς καθοριστεί οι συνδυασμοί – η συνέργεια- πέραν της λυσίνης, που πρέπει να χορηγηθούν σε ένα καρκινοπαθή, προκειμένου να νικήσουμε την «επάρατη» νόσο. Πρόκειται για συνδυασμό βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, αμινοξέων και φυτοθρεπτικών (πολυφαινόλες, κουερσετίνη, ρεσβερατρόλη κλπ), που, επιστημονικά τεκμηριωμένα, εμποδίζουν την επέκταση του καρκίνου, κινητοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και θεραπεύουν τον καρκίνο.
Στοχεύοντας επομένως να θεραπεύσουμε διάφορες παθήσεις, αλλά και τον καρκίνο, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσουμε τον οργανισμό με συγκεκριμένους συνδυασμούς - με συγκεκριμένη συνέργεια - κυτταρικών μικροθρεπτικών ουσιών. Ο Δρ Rath και οι συνεργάτες του, εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, έχουν ανακαλύψει τον ιδανικό συνδυασμό βιταμινών, αμινοξέων, ιχνοστοιχείων, μετάλλων και φυτοθρεπτικών, που επεμβαίνει δραστικά και αποτελεσματικά και: α) αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, β) εμποδίζει και αναστρέφει την αγγειογένεση, γ) εμποδίζει τις μεταστάσεις και δ) κινητοποιεί την απόπτωση, δηλαδή το φυσιολογικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Αυτή η εντελώς φυσική, αποτελεσματική και επιστημονικά τεκμηριωμένη, ανακάλυψη για τη θεραπεία του καρκίνου – της ασθένειας που σκοτώνει οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο – δεν γίνεται κύριο ρεύμα στην ιατρική – την αγνοούν οι περισσότερο γιατροί και ο κόσμος – επειδή θίγει τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα της βιομηχανίας του καρκίνου. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες από την ύπαρξη του καρκίνου. Οι φυσικές - και τεκμηριωμένες επιστημονικά - θεραπείες που υπόσχονται την εξαφάνιση του καρκίνου, δεν επιτρέπεται να βγουν στην επιφάνεια και να σώσουν εκατομμύρια ζωές. Το επιχειρηματικό κέρδος τοποθετείται πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

Το παρήγορο είναι ότι, μετά από την εμφάνιση όλων αυτών των πληροφοριών στο διαδίκτυο, ο κόσμος αρχίζει σιγά-σιγά να ενημερώνεται και αρχίζουν πλέον, οι ανακαλύψεις του Δρος Rath, να πιέζουν τους επιστημονικούς κύκλους και να τους αναγκάζουν να κινηθούν προς τις φυσικές θεραπείες του καρκίνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 100 έρευνες, σε ισάριθμα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο, για ανακάλυψη φυσικών θεραπειών για τον καρκίνο. Εξ όσων γνωρίζω μια τέτοια έρευνα διεξάγεται και στην έδρα της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Για την επιστημονική τεκμηρίωση των ανακαλύψεων του Δρος Rath, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ερευνητικού κέντρου Dr. Rath Research Institute.

Ενωθείτε μαζί μας μέσω Facebook και λαμβάνετε όλες τις τελευταίες ενημωρέσεις για σχετικά σεμινάρια και διαλέξεις στην σελίδα Ίδρυμα Υγεία Dr.Rath/

Γεώργιος Κατσώνης
Ομοιοπαθητικός γιατρός και Σύμβουλος Κυτταρικής Ιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis