Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς επηρεάζει το στρες την ανάγκη του σώματος μας σε βιταμίνες;

Σε καταστάσεις στρες, εκκρίνονται από το σώμα μας στρεσογόνες ορμόνες. Η πιο γνωστή είναι η αδρεναλίνη, που σχηματίζεται στο επινεφρίδιο. Η αδρεναλίνη προκαλεί την αύξηση του καρδιακού παλμού, της αρτηριακής πίεσης και της αναπνοής. Στο μεταβολισμό αυξάνεται το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, ώστε να διαθέσει κατακόρυφα στα κύτταρα περισσότερη ενέργεια υπό μορφή μορίων σακχάρου.
 
Για την παραγωγή ενός μόνο μορίου αδρεναλίνης, το σώμα μας χρειάζεται ένα μόριο βιταμίνης C ως βιοκαταλύτη. Επομένως, σε καταστάσεις στρες, η βιταμίνη C καταναλώνεται σταθερά. Αν η κατάσταση διαρκεί, το απόθεμα του σώματος σε βιταμίνη C μειώνεται δραστικά. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του στρες, είναι σημαντικό να προλαμβάνεται το έλλειμμα σε ζωτικές για το κύτταρο ουσίες μέσω μιας επαρκούς τροφοδοσίας και να υποστηρίζεται όλο το καρδιοκυκλοφοριακό σύστημα


Πηγή: Βιβλιάριο Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την Κυτταρική Ιατρική, Dr. Matthias Rath

Η φυσική θεραπεία της στεφανιαίας νόσου είναι δυνατή - Πρόσφατες έρευνες επικρίνουν ανώφελα φάρμακα


Eκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια. Τα σημάδια είναι δύσπνοια, οίδημα και κούραση. Συχνά, αυτοί που επηρεάζονται υποφέρουν από καρδιακή αρρυθμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Είναι ανησυχητικό το πώς ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια έχει αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες, παρά τη μαζική χρήση πολύ «αποτελεσματικών» χημικών φαρμάκων.




Πόσο ιδανικός είναι τελικά ο θεσμός της «Ε.Ε των Βρυξελλών»;


Αυτό το βιβλίο θα σας πει μια ιστορία, που πολλοί από τους αναγνώστες μπορεί, για προφανείς λόγους, αρχικά να την απορρίψουν. Θα το κάνουν αυτό σκεπτόμενοι, ότι αν οι αναγόμενες σε βάθος χρόνου ιστορικές πληροφορίες, που καταγράφονται εδώ, ήταν αληθινές, θα είχαμε σίγουρα ακούσει ξανά για αυτές, στο παρελθόν.

Έχοντας αυτό υπ'όψιν, εμείς, οι συγγραφείς, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες,όχι μόνο να διαβάσουν απλώς αυτό το βιβλίο, αλλά να επισκεφτούν και να μελετήσουν τις πηγές των ντοκουμέντων, που αναφέρονται στο κάτω μέρος των σελίδων του.
 

ShareThis