Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις αυξάνονται, ο καρκίνος και οι θάνατοι από καρκίνο αυξάνονται, οι καρδιόπαθειες και οι θάνατοι από εμφράγματα αυξάνονται. Τα «θαύματα» της σύγχρονης ιατρικής περιορίζονται στο διαγνωστικό και στο χειρουργικό τομέα καθώς και στο γεγονός ότι δίνει δυνατότητα παράτασης της ζωής με τη χρήση μηχανημάτων στους θαλάμους εντατικής παρακολούθησης. Άλλα μηχανήματα - επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας - δίνουν επίσης παράταση ζωής σε νεφροπαθείς, χωρίς βέβαια να μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων.  Από την άλλη, αν σκεφτεί λίγο κανείς, θα διαπιστώσει ότι, απλά ή πιο σύνθετα ζητήματα υγείας, δεν μπορούν να θεραπευτούν από τη σύγχρονη «προηγμένη» ιατρική των δυτικών χωρών. Ο καθένας γνωρίζει ένα άτομο στον περίγυρό του που πάσχει από ημικρανίες ή έχει ένα χρόνιο δερματικό πρόβλημα ή έχει άσθμα. Καμιά από αυτές τις ασθένειες δεν θεραπεύεται από τη συμβατική δυτική ιατρική. Ουσιαστικά, εάν καταφέρουμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις, μπορούμε χωρίς κανένα δισταγμό να πούμε ότι η σύγχρονη «ορθόδοξη» ή συμβατική ή καθιερωμένη ιατρική, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

Τα καρύδια ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών

Τα καρύδια είναι οι πιο υγιεινός ξηρός καρπός, καθώς είναι πρώτα σε αντιοξειδωτικά και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αποτελούν βασικό συστατικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
Σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, τα καρύδια περιέχουν το υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς και κατά συνέπεια βοηθούν στην προστατεύουν τον οργανισμό από τις αρρώστιες.
Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις του δρ. Τζο Βινζόν από το πανεπιστήμιο του Σκράντον, μια χούφτα καρύδια περιέχει τη διπλή ποσότητα αντιοξειδωτικών από άλλα οκτώ είδη ξηρών καρπών, μεταξύ των οποίων, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα πεκάν και τα φυστίκια Αιγίνης. Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά των καρυδιών ήταν υψηλότερα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα από εκείνα των υπολοίπων.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, ορισμένων μορφών καρκίνου, διαβήτη.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=263017

ShareThis