Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις αυξάνονται, ο καρκίνος και οι θάνατοι από καρκίνο αυξάνονται, οι καρδιόπαθειες και οι θάνατοι από εμφράγματα αυξάνονται. Τα «θαύματα» της σύγχρονης ιατρικής περιορίζονται στο διαγνωστικό και στο χειρουργικό τομέα καθώς και στο γεγονός ότι δίνει δυνατότητα παράτασης της ζωής με τη χρήση μηχανημάτων στους θαλάμους εντατικής παρακολούθησης. Άλλα μηχανήματα - επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας - δίνουν επίσης παράταση ζωής σε νεφροπαθείς, χωρίς βέβαια να μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα αυτών των ανθρώπων.  Από την άλλη, αν σκεφτεί λίγο κανείς, θα διαπιστώσει ότι, απλά ή πιο σύνθετα ζητήματα υγείας, δεν μπορούν να θεραπευτούν από τη σύγχρονη «προηγμένη» ιατρική των δυτικών χωρών. Ο καθένας γνωρίζει ένα άτομο στον περίγυρό του που πάσχει από ημικρανίες ή έχει ένα χρόνιο δερματικό πρόβλημα ή έχει άσθμα. Καμιά από αυτές τις ασθένειες δεν θεραπεύεται από τη συμβατική δυτική ιατρική. Ουσιαστικά, εάν καταφέρουμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά και χωρίς προκαταλήψεις, μπορούμε χωρίς κανένα δισταγμό να πούμε ότι η σύγχρονη «ορθόδοξη» ή συμβατική ή καθιερωμένη ιατρική, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.

Το δήλωσε ήδη από το 1987 στον πρόλογο του βιβλίου του «Η νέα διάσταση στην ιατρική», ο καταξιωμένος διεθνώς έλληνας ομοιοπαθητικός Γιώργος Βυθούλκας. Ιδού τι έγραψε μεταξύ άλλων πριν από 25 χρόνια:Η καθιερωμένη ιατρική έχει αποτύχει στην αποστολή της να προλάβει ή να θεραπεύσει τις χρόνιες αρρώστιες, ενώ αντίθετα είναι η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για τον εκφυλισμό της υγείας  του ανθρώπου σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη και κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες» Αυτά που δεν τολμούμε να ψελλίσουμε εμείς σήμερα, τα βροντοφωνάζει ο Βυθούλκας εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. Και δεν μένει μόνο σε αυτήν τη διαπίστωση. Προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και καταγράφει με σαφήνεια τα αίτια του εκφυλισμού της υγείας της ανθρωπότητας: «Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αλόγιστη χρήση ισχυρών χημικών φαρμάκων, που χρησιμοποιήθηκαν αλόγιστα τα τελευταία 40 χρόνια»
Και - επειδή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, στα ίδια ουσιαστικά συμπεράσματα καταλήγει και ο γερμανός γιατρός Rath, ο οποίος εδώ και 20 χρόνια «φωνάζει» και αυτός ότι η κακοδαιμονία της σύγχρονης ιατρικής και η αδυναμία της να δώσει λύσεις στα σοβαρά αλλά και στα πιο απλά προβλήματα υγείας που μαστίζουν την ανθρωπότητα, οφείλεται  κατά κύριο λόγο, στο εμπόριο με τις ασθένειες, στο οποίο επιδίδονται  εδώ και 100 χρόνια οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Χρησιμοποιούν το ανθρώπινο σώμα και τις ασθένειές του σαν εργαλείο κερδοφορίας. Δεν τους ενδιαφέρει να εργαστούν για τη θεραπεία ασθενειών, αφού το αντικείμενο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας  είναι η ασθένεια. Χωρίς αρρώστιες δεν θα έχουν κέρδη να μοιράσουν στους μετόχους τους και η αξία τους στο χρηματιστήριο θα εξανεμιστεί. 

Ποια είναι η λύση;

Οι πολίτες σε κάθε χώρα πρέπει να καταλάβουν τα παιχνίδια που παίζουν εις βάρος της υγείας τους και εις βάρος της παγκόσμιας οικονομίας, οι φαρμακευτικές εταιρείες και να στραφούν στις επιστημονικά τεκμηριωμένες, ασφαλείς και οικονομικά προσιτές, φυσικές, εναλλακτικές θεραπείες: ομοιοπαθητική ιατρική, κυτταρική ιατρική (ρύθμιση κυττάρων με μικροθρεπτικά), βελονισμός, ρεφλεξολογία κλπ. Οι φυσικές θεραπείες υπάρχουν και έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματα υγείας που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Δεν μένει παρά να ενημερωθούν οι πολίτες και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis