Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο γιατρός του Μέλλοντος – Dr. Edward Bach

Με πόση αλήθεια και σεβασμό προς τον άνθρωπο ως ολότητα μιλούσε ο γιατρός Δρ Edward Bach 80 χρόνια πριν!
Dr. Edward Bach

Η ιατρική σήμερα έχει αποκλίνει από τις φυσικές θεραπείες που χρησιμοποιούνταν κάποτε και έχει εστιαστεί στη χημική και εφήμερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων με το φαρμακευτικό «Εμπόριο με την Ασθένεια», να οδηγεί την ιατρική έρευνα και να καθορίζει τις επικρατούσες θεραπευτικές αγωγές.

Οι πιο πρόσφατες όμως ιατρικές ανακαλύψεις της εποχής μας καταδεικνύουν πως η ιατρική του μέλλοντος οδεύει ολοένα και περισσότερο σε πιο φυσικές επιστημονικά-τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, με την Ομοιοπαθητική και τη Κυτταρική Ιατρική να αποτελούν δύο λαμπρά παραδείγματα.

Διορατικά λοιπόν τα λόγια του Δρος Bach και ας ευχηθούμε πως οι γιατροί  μας στο μέλλον θα εκπαιδεύονται και θα αφιερώνονται στο άνθρωπο, με απώτερο στόχο την επίτευξη της ολιστικής υγείας και ποιοτικής ζωής για τους ασθενείς τους.

«Ο γιατρός του μέλλοντος θα έχει δύο μεγάλους στόχους:

Ο πρώτος στόχος του θα είναι να βοηθήσει τον ασθενή να αποκτήσει γνώση του εαυτού του και να του επιστήσει την προσοχή στα βασικά σφάλματα στα οποία μπορεί να περιπέσει, στα ελαττώματα του χαρακτήρα του που πρέπει να νικήσει και στις ατέλειες της ύπαρξης του που πρέπει να απαλειφθούν και να αντικατασταθούν με τις αντίθετες τους αρετές. Ένας τέτοιος γιατρός πρέπει να ασχοληθεί διεξοδικά με τη σπουδή των νόμων που διέπουν την ύπαρξη του ανθρώπου καθώς και με την σπουδή των νόμων της ανθρώπινης φύσης, ώστε να μπορεί να διακρίνει σ' όλους εκείνους που έρχονται σ' αυτόν, εκείνους τους παράγοντες που έχουν προκαλέσει και την σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητα. 

Η δεύτερη υποχρέωση του γιατρού είναι να χορηγεί θεραπευτικά φάρμακα που βοηθούν το υλικό σώμα να αποκτήσει δύναμη και το πνεύμα να ηρεμήσει, να διευρύνει τον ορίζοντα του και να επιδιώξει την τελειότητα, που βοηθούν δηλαδή να επιστρέψει σε όλη την προσωπικότητα ειρήνη και αρμονία. Τέτοια θεραπευτικά φάρμακα υπάρχουν στη φύση όπου τα αφήνει να αναπτυχθούν η χάρη του δημιουργού για την θεραπεία και την παρηγοριά της ανθρωπότητας.

Καθήκον του γιατρού θα είναι να βοηθήσει τον πάσχοντα στην κατανόηση της αλήθειας και να του δείχνει δρόμους που οδηγούν στην αρμονία. Θα τον βοηθήσει να αποκτήσει εκείνη την πνευματική εμπιστοσύνη προς τη θεϊκή πνοή που υπάρχει μέσα του και που μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία και θα του χορηγήσει θεραπευτικά φάρμακα που υποβοηθούν στην εναρμόνιση της προσωπικότητας και στην θεραπεία του σώματος.»

Dr. Edward Bach - 1930


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis