Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποια Ευρώπη θέλουμε; Μια Ευρώπη των Λαών ή μια Ευρώπη των μονοπωλίων και της Μέρκελ;


Αποφασίζουμε μέσα από την ιστορική αλήθεια και την γνώση


Μετά από μια επιτυχή σειρά διαλέξεων και σεμιναρίων Υγείας σε όλη την Κύπρο, η κυπριακή εθελοντική ομάδα "Συμμαχία για την Υγεία", που είναι ουσιαστικά μέρος μιας   Παγκόσμιας εκστρατείας με το όνομα ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ, αγγίζει για πρώτη φορά τα τόσο φλέγοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Βρυξελλών και την ιστορία της δημιουργίας της. Επειδή η Υγεία δεν θα μας χαριστεί και πρέπει να την διεκδικήσουμε, και γνωρίζοντας ότι η ενημέρωση είναι αναγκαία, για πρώτη φορά στην Κύπρο, οργανώνεται μια εκδήλωση στα πλαίσια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ.


Το ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ αποτελεί μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Dr. Rath Health Foundation, και έχει στόχο την Παγκόσμια Υγεία, την Ειρήνη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα  τη διεκδίκηση: Φυσικής Υγείας, Ανανεώσιμης Ενέργειας και Φυσικής Διατροφής και απελευθέρωση των λαών από την πολιτική και οικονομική εξάρτηση που προκύπτει από τα μονοπώλια και πατέντες σε ζωτικούς τομείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η ενημέρωση των πολιτών σε κάθε χώρα του κόσμου.

Η παγκύπρια λοιπόν ομάδα, ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ, οργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση στην Κύπρο, η οποία σηματοδοτεί επίσημα, την έναρξη της δράσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ στο νησί μας αλλά και μια μεγάλης πορείας που θα ακολουθήσει στην οποία θα αγωνιστεί για θέματα Υγείας, Ενέργειας και Διατροφής, αλλά και οποιοδήποτε άλλο τομέα χρήζει άμεσης προσοχής για κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην εκδήλωση αυτή, η κυπριακή ομάδα ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ, θα αναλύσει την πορεία της Ευρώπης από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη δημιουργία της Ε.Ε των Βρυξελλών και την εξέλιξη της μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα μάθετε για τις έρευνες του Δρος Rath και των συνεργατών του σε διεθνή ιστορικά αρχεία, οι οποίες δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το ρόλο που έπαιξαν και παίζουν τα οικονομικά καρτέλ στο παρασκήνιο, ενώ στο προσκήνιο οι πολιτικές τους μαριονέτες παίζουν το διατεταγμένο τους ρόλο. Ερμηνεύονται επίσης τα δημοκρατικά ελλείμματα της Ε.Ε. Για να προστατέψουμε τη χώρα μας, να διασώσουμε την παρουσία των παιδιών μας σε αυτόν τον τόπο και για να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, χρειάζεται να ενημερωθούμε και να καταλάβουμε τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας και εις βάρος άλλων λαών της Ευρώπης.

Την κυπριακή ομάδα ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΗΣ, θα εκπροσωπήσουν οι Δρ. Γεώργιος Κατσώνης, Ομοιοπαθητικός ιατρός και Σύμβουλος Κυτταρικής Ιατρικής και η Ελένη Κουππάνου, Σύμβουλος Κυτταρικής Ιατρικής και ενεργό μέλος της κυπριακής εθελοντικής ομάδας "Συμμαχία για την Υγεία".

Επιπλέον, ο επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, κος Σταύρος Τομπάζος, με την ομιλία του, θα αναφερθεί στην παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έπληξε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και την Ιρλανδία και προκάλεσε και μια κρίση συνοχής της Ευρωζώνης. Ωστόσο, ο ευρωπαϊκός Νότος, δεν ευθύνεται περισσότερο απ’ ότι ο ευρωπαϊκός Βορράς γι αυτήν την κρίση συνοχής, η οποία φανερώνει τα προβλήματα στην ίδια την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης. Το ενιαίο νόμισμα υιοθετήθηκε από χώρες με πολύ διαφορετικά επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης και χωρίς να δημιουργηθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί αλληλεγγύης μεταξύ των εθνικών κρατών της ζώνης, ή ευρωπαϊκοί μηχανισμοί διαχείρισης ασύμμετρων σοκ. Μέσα στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης στην ευρωζώνη, η βόρεια Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία, επιχειρούν να αναβαθμίσουν τον ηγεμονικό τους ρόλο διαμέσου των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που αποδομούν το κοινωνικό κράτος, απορρυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και συρρικνώνουν το δημοκρατικό κεκτημένο. Η κοινωνική οπισθοδρόμηση αποτελεί, ωστόσο, το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη νεοφασιστικών και νεοναζιστικών κινημάτων που σε κάποιες χώρε, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο.

 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Δημοσιογραφική Εστία, την 
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, στις 7μμ.  
Άφιξη και εγγραφές ξεκινούν στις 6:30μμ. 

Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στο:

22 512401 (ΤΗΛ)   22 512402 (ΦΑΞ)

ή συντονιστείτε μαζί μας μέσω Facebook
http://www.facebook.com/events/119583461547233/

Την εκδήλωση στηρίζουν: 

Μη κερδοσκοπικό ίδρυμα
Dr. Rath Health Foundation

World Health Alphabetization
Movement of Life
A Movement for a Europe, from people for people
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis