Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Φυσικές ουσίες για την αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου - Μέρος ΙΙI



Αυτό αποτελεί το τρίτο και τελευταίο κομμάτι της σειράς άρθρων σχετικά με τις απαραίτητες μικροθρεπτικές ουσίες για τον φυσικό έλεγχο αλλά και πρόληψη του καρκίνου.

Τις υπόλοιπες οκτώ μικροθρεπτικές ουσίες, μαζί με την ανάλυση των βιολογικών τους λειτουργιών, μπορείτε να βρείτε στο μπλοκ μας, κάνοντας κλικ, εδώ για το Μέρος Ι, και εδώ για το Μέρος ΙΙ.


Κουερσετίνη:
Είναι ένα φυσικό μόριο, το οποίο ανήκει στην ομάδα των φλαβονοειδών, και το οποίο συναντάται στα κρεμμύδια, τα μήλα και πολλά άλλα φυτά. Εκτός από τις αντι-καρκινικές της ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στην διατήρηση ενός υγιούς ‘λογισμικού΄ στον πυρήνα των κυττάρων, η κουερσετίνη βοηθά στον μεταβολισμό του συκωτιού και βελτιώνει την σταθερότητα των τριχοειδών αγγείων μαζί με πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Σταυρανθή φυτικές ουσίες:
Συμπεριλαμβάνουν μια ποικιλία φυτών που ανήκουν στην οικογένεια των λάχανων ( Λαχανάκια Βρυξελλών, κουνουπίδι, μπρόκολο και άλλα).  Ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές ουσίες η οποίες περιέχονται σε αυτά τα φυτά, υπάρχουν ορισμένες φυσικές ουσίες γνωστές ως γλουκοζινόλες, οι οποίες είναι πλούσιες σε θείο. Αυτές οι φυσικές ουσίες παρουσιάζουν πολλές αντι-καρκινικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένου και την αναστολή της ανάπτυξης των όγκων και ενεργοποίηση του φυσικού καρκινικού θανάτου (απόπτωση). Βοηθούν επιπλέον στην αποτοξίνωση πολλών περιβαλλοντικών χημικών τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνους.

Ρεσβερατρόλη:
Είναι μια πολυφαινόλη την οποία συναντούμε στα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, τα μύρτιλα (blueberries), τα φιστίκια, τα  βακκίνια (cranberries) και άλλα φυτά. Έχει έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι ικανή να παρεμποδίσει την ανάπτυξη του καρκίνου σε πολλαπλά σημεία. Εμποδίζει την δράση των ενζύμων αποδόμησης κολλαγόνου, αναστέλλει την δημιουργία αιμοφόρων αγγείων τα οποία θρέφουν τους όγκους, και καταπολεμά τις φλεγμονές.

Κουρκουμίνη:
Είναι ένα συστατικό που συναντάται στο μπαχαρικό κάρυ: τουμέρικ, στο οποίο οφείλει το χαρακτηριστικό του κίτρινο χρώμα. Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας ως αντιοξειδωτικό, αντι-φλεγμονώδες και ενεργοποιητής του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Έχει αποδεικτεί πως η κουρκουμίνη, εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου, αναστέλλει την καταστροφή συνδετικού ιστού από τα καρκινικά κύτταρα και προωθεί τον θάνατο καρκινικών κυττάρων.


Ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου, βάσει των μελετών του ερευνητικού κέντρου Dr. Rath Health Institute, μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ το οποίο είναι διαθέσιμο τώρα και στα ελληνικά και μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν μέσω του διαδικτύου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή:
http://www4.dr-rath-foundation.org/ziele-en/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis