Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Ψηλές δόσεις βιταμινών του συμπλέγματος Β βοηθούν στη πρόληψη του Αλτσχάιμερ, διαπιστώνουν οι ερευνητέςΚατά τις τελευταίες δεκαετίες, το Φαρμακευτικό καρτελ έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεπιτυχείς προσπάθειες, προκειμένου να καταλήξει σε ένα πατενταρισμένο συνθετικό φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ

Μια νέα μελέτη κατέδειξε ότι μια υψηλή δόση των βιταμινών Β θα μπορούσε να σταματήσει την έναρξη της νόσου   Αλτσχάιμερ, προλαμβάνοντας τη συρρίκνωση του έσω κροταφικού λοβού, της περιοχή του εγκεφάλου που καθορίζει την ασθένεια.


Η εν λόγω μελέτη, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύτηκε στο διάσημο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences Journal. Το σημαντικό είναι ότι κατέδειξε πως με την αρχή της συνέργειας, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό της βιταμίνης Β6, βιταμίνη Β12 και το φυλλικό οξύ επετεύχθη η επιβράδυνση της ατροφίας της φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από τη νόσο.

 Η έρευνα των  Douaud et al. διαπίστωσε ότι αυτό το μέρος του εγκεφάλου συρρικνώθηκε βραδύτερα σε άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση όταν πήραν βιταμίνες της ομάδας Β.


Για να καταλήξουν σε αυτά τα συμπεράσματα οι ερευνητές έδωσαν σε 156 ηλικιωμένα άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση -το στάδιο πριν την άνοια ή Αλτσχάιμερ- συνδυασμό βιταμίνης Β12 (500 mcg), B6 (20 mg) και φυλλικό οξύ για χρονική περίοδο δύο χρόνων, ή χάπια placebo για χρονική περίοδο επίσης δύο χρόνων.


Τα 80 άτομα που έλαβαν τις βιταμίνες Β παρουσίασαν σημαντικά λιγότερη εγκεφαλική εκφύλιση από τα άτομα της ομάδας του εικονικού φαρμάκου.


«Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β μπορούν ουσιαστικά να επιβραδύνουν ή ακόμα και να παρεμποδίσουν την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς που είναι στο πρώιμο στάδιο της γνωστικής εξασθένησης», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας David Smith του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρόσφατες έρευνες και κλινικές μελέτες για  τα οφέλη για την υγεία από τα μικροθρεπτικά συστατικά στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στην ιστοσελίδα μας Wold Health Alphabetization.
 
Πηγές
Εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο Dr. Rath Health Foundation
http://www4.dr-rath-foundation.org/Newsletter/archive/newsletter_20130524.html#20130524G3

http://www.nutraingredients.com/Research/High-dose-B-vitamins-help-prevent-Alzheimer-s-says-researchers/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis