Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Φυσικός τρόπος για να ελέγξουμε την πίεση του αίματος μας;


Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαρκώς αυξημένη πίεση αίματος, κυρίως εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης σε βιταμίνες και άλλες ζωτικές για το κύτταρο ουσίες σε εκατομμύρια κύτταρα του αρτηριακού τοιχώματος. Η έλλειψη αυτή οδηγεί σε ένταση και πάχυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για αυξημένη πίεση του αίματος.


Η μείωση της έντασης στο τοίχωμα των αρτηριών οδηγεί σε διαπλάτυνση της εσωτερικής διαμέτρου των αιμοφόρων αγγείων και επομένως σε μείωση της πίεσης του αίματος. Σε υγιείς ανθρώπους, η κανονική ένταση του τοιχώματος επιτυγχάνεται μέσω της βέλτιστης παραγωγής των ονομαζόμενων «χαλαρωτικών» παραγόντων στα κύτταρα των αρτηριακών τοιχωμάτων. Σε περίπτωση υψηλής πίεσης του αίματος, μπορεί να υπάρχει έλλειψη αυτών των «χαλαρωτικών» παραγόντων. Έχει παρατηρηθεί λοιπόν, πως οι κυτταρικές θρεπτικές ουσίες οδηγούν σε μείωση του τόνου των αρτηριακών τοιχωμάτων, σε διεύρυνση του αυλού τους και επομένως σε πτώση της αρτηριακής πίεσης. Συγκεκριμένα με τη χρήση της Βιταμίνης C, του Συνένζυμου Q-10, Μαγνησίου και Μαγγανίου, έχει παρατηρηθεί πτώση της αρτηριακής πίεσης μέχρι και 15 τις εκατόν.
 
Κλινική πιλοτική μελέτη σε 15 υπερτασικούς ασθενείς, διάρκειας 32 βδομάδων έχει δείξει πως με συνεργιστική χρήση μικροθρεπτικών ουσιών παρατηρείται 16% μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης (από 167 σε 142 mm/Hg) και 15% μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης (από 97 σε 83 mm/Hg).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες κοιτάξτε στο σχετικό βιβλίο:
 
Πηγή:
Rath, Matthias., Γιατί τα Ζώα δεν Παθαίνουν Καρδιακά Εμφράγματα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, Dr. Rath Education Services B.V, 2008, Herleen, NL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis