Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιες ζωτικές για το κύτταρο ουσίες συνιστώνται για τον καρκίνο;

Η καρκινική νόσος, καθώς εξελίσσεται, περνά από διάφορα στάδια και έχει πολλά ιδιόμορφα χαρακτηριστικά. Αυτά είναι, ουσιαστικά, η ανεξέλεγκτη αύξηση κυττάρων, η μετάσταση, η ικανότητα για σχηματισμό αιμοφόρων αγγείων και η βιωσιμότητα των καρκινικών κυττάρων. Για να καταφέρουμε να έχουμε ένα ελεγχόμενο αποτέλεσμα σε κάθε στάδιο της εξέλιξης και της ίδιας της ασθένειας, συνιστάται η πρόσληψη αρκετών συνεργιών από ζωτικές για το κύτταρο ουσίες.

Σημαντικά συστατικά αυτής της συνεργίας από ζωτικές για το κύτταρο ουσίες είναι, για παράδειγμα, τα εξής:

- Η βιταμίνη C υποστηρίζει την καταπολέμηση και την καταστροφή των νοσούντων κυττάρων. Επιπλέον, είναι απαραίτητη ως ένα μόριο-κλειδί για την παραγωγή συνδετικού ιστού.

- Η EGCG (ένωση πολυφαινόλης του πράσινου τσαγιού) εμποδίζει τη δημιουργία και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και είναι ένας σημαντικός παράγοντας προστασίας από βλάβες στο κύτταρο.

- Η λυσίνη είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τον αποκλεισμό ενζύμων φθοράς του κολλαγόνου. Τα αμινοξέα είναι ένας θεμέλιος λίθος για τη σταθερότητα του συνδετικού ιστού.

- Η προλίνη είναι επίσης θεμελιακή για τη δημιουργία σταθερού συνδετικού ιστού.

- Η Ν-ακετυλο-κυστεΐνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην προστασία του συνδετικού ιστού και της ανεξέλεγκτης αποικοδόμησης.

- Η αργινίνη βελτιώνει την απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

- Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό συστατικό του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος. Είναι σε θέση να αναχαιτίζει την αύξηση του όγκου και τα πρώιμα στάδια της εξάπλωσής του.

Αν λαμβάνονται πολλές συνεργίες από ζωτικές για το κύτταρο ουσίες σε μεγάλη ποσότητα, πρέπει φυσικά να λαμβάνονται κατανεμημένες μέσα στην ημέρα μαζί με τα γεύματα και με άφθονα υγρά. Με μικρά ενδιάμεσα γεύματα, όπως δεκατιανό και απογευματινό, η πρόσληψη των ζωτικών για το κύτταρο ουσιών μπορεί να κατανεμηθεί και σε πέντε μερίδες, γεγονός που μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα στην αφομοίωση των μικροθρεπτικών ουσιών και το μεταβολισμό των κυττάρων.

Πηγή: Ερωτήαεις & Απαντήσεις για την Κυταρρική Ιατρική, Dr. Matthias Rath

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis