Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτυχής συμμετοχή της ῾Συμμαχίας για την Υγεία῾ στο "Let's Do It Cyprus"


Εξαιρετική επιτυχία είχε η συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας δράσης "Συμμαχία για την Υγεία" στην παγκύπρια προσπάθεια καθαρισμού της Κύπρου "Let's do it Cyprus". 

Στις 29 του Σεπτέμβρη 2012 από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι, 30 περίπου άτομα, μέλη της Συμμαχίας για την Υγεία, αλλά και άλλοι νεαροί εθελοντές που ενημερώθηκαν από το facebook και άλλα κοινωνικά μέσα, δούλεψαν εντατικά και καθάρισαν τη Λίμνη του Μαγκλή από τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν εκεί εδώ και χρόνια. Μαζεύτηκαν δεκάδες σακούλες με πλαστικα γυάλλινα και μεταλλικά αντικείμενα που θα ανακυκλωθούν και δεκάδες σακούλες με άλλα σκουπίδια. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση...















Η Λίμνη του Μαγκλή καθαρίστηκε, αθόρυβα, από νεαρούς κυρίως ανθρώπους που αποφάσισαν να περάσουν στην ομαδική δράση και να δώσουν λύσεις. Κανένας δημοσιογράφος δεν ήταν εκεί, κανένα κανάλι δεν κατέγραψε το γεγονός. Το βράδυ - και όλα τα βράδυα - η ίδια μιζέρια στις ειδήσεις των 8.00, με τους πολιτικούς να σφάζονται διεκδικώντας τις καρέκλες τους και βαφτίζοντας "πατριωτικό καθήκον" και "αγώνα για την εθνική μας υπόθεση" τη μάχη που δίνουν για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Η Λίμνη του Μαγκλή θα μπορούσε να παραμείνει βρώμικη για πολλά χρόνια ακόμα. Κανένας πολιτικός δεν ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωής μας. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Θα πρέπει να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε μέσα από δράσεις μικρές και μεγάλες. Και στα θέματα της υγείας χρειάζεται ο ίδιος αγώνας για τον αλφαβητισμό των συμπολιτών μας. Χρειάζεται αγώνας για να μεταδώσουμε τη γνώση που υπάρχει γαι τη θεραπεία των σοβαρών ασθενειων της εποχής μας. Οι φυσικές θεραπείες υπάρχουν. Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν απόλυτο συμφέρον να θάψουν τις φυσικές θεραπείες, να δημιουργούν αμφιβολίες, να γελοιοποιούν και να εξουθενώνουν αυτούς που τις υποστηρίζουν. Η δική μας μαζική συμμετοχή στη δράση ενημέρωσης για τις δυνατότητες των φυσικών θεραπειών, θα απαλλάξει προοδευτικά την ανθρωπότητα από το θανατηφόρο εναγκαλισμό των φαρμακευτικών εταιρειών. 

Σε αυτήν την προσπάθεια, εμείς, οι εθελοντές της ομάδας δράσης "Συμμαχία για την Υγεία" δίνουμε αποφασιστικά το παρόν μας.

 Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους δούλεψαν μαζί μας για τον καθαρισμό της Λίμνης του Μαγκλή. Ο αγώνας είναι κοινός και η δράση συνεχίζεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis