Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Τι είναι οι ζωτικές για το κύτταρο ουσίες;

Το ανθρώπινο σώμα, δομημένο από δισεκατομμύρια κύτταρα, χρειάζεται μια σταθερή τροφοδοσία βιοενεργών θρεπτικών ουσιών για ένα πλήθος βιοχημικών αντιδράσεων.
Αυτές, σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρήσεις, φέρουν τη γενική ονομασία «ζωτικές για το κύτταρο ουσίες» και αναφέρονται σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ορισμένα αμινοξέα και δευτερεύουσες φυτικές ουσίες, καθώς και άλλες μικροθρεπτικές ουσίες σημαντικές για το μεταβολισμό. Όταν αυτές υπάρχουν στην ιδανική ποσότητα και σε καθορισμένη μεταξύ τους αναλογία, συνεισφέρουν ουσιαστικά στην υγιή λειτουργία κυττάρων και σώματος.

Πηγή: Βιβλιάριο Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την Κυτταρική Ιατρική, Dr. Matthias Rath

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι βιταμίνες, τα μέταλλα (σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός κλπ)και τα φυτοθρεπτικά (πολυφαινόλες, κουερσετίνη, ρεσβερατρόλη, κουρκουμίνη κλπ)είναι απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση του ανθρώπινου οργανισμού. Ανά πάσα στιγμή γίνονται στο σώμα μας εκατομμύρια βιοχημικές διεργασίες. ΚΑΜΙΑ από αυτές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, εάν δεν υπήρχαν όλα τα πιο πάνω μικροθρεπτικά. Οι μικροθρεπτικές ουσίες αποτελούν τους καταλύτες για κάθε χημικη δραστηριότητα στον οργανισμό μας. Χωρίς τα μικροθρεπτικά, το σώμα υπολειτουργεί, εμφανίζονται ασθένειες και έρχεται σαν επακόλουθο ο μαρασμός και ο θάνατος. Τεράστιες θετικές αλλαγές συμβαίνουν σε χρονίως πάσχοντες συνανθρώπους μας από τη στιγμή που αποφασίζουν να αλλάξουν τη διατροφή τους και να πάρουν συμπληρώματα. Η καθημερινή πρόσληψη μικροθρεπτικών από τα φρούτα και τα λαχανικά και η συμπλήρωση με καλής ποιότητας συμπληρώματα, αλλάζει καθοριστικά την πορεία της υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis